с.Извос община Белоградчик
.

Басейн на Вила Джун Белоградчик

За горещите летни дни Вила Джун – Белоградчик предлага на своите гости басейн с пречиствателна система. За ежедневното почистване на басейна се използват сертифицирани препарати, както и следенето на показателите на хлор и ph на водата се извършва по график.
Басейна на Вила Джун е обновен за да бъде по-удобен за ползване. Стълбата е преместена и преди нея има място за изплакване на краката за да не се внасят боклуци в басейна. Подменени са плочките с гранитогресни за да не се пързалят къпещите се.
Басейна е в непосредствена близост до механата, от където можете да си закупите разхладителна напитка или кафе, съшо така и бира.

ВАЖНО

Към басейна няма спасител, грижата и отговорността за малки деца и тийнейджъри е на родителите им или на придружаващите ги по-възрастни.

Предлага:

  • Шезлонги
  • Чадъри
  • Кафе (заплаща се допълнително 1,50 лв)
  • Бира (заплаща се допълнително 2,00 лв)
  • Wi-Fi безплатно
02 ное.: Крепост Калето Белоградчик

Крепостта „Калето“ е една от най-добре запазените в България. Използвайки естествената непристъпност на Белоградчишките скали, през I-III век римляните изграждат и поддържат тук крепост за охрана на стратегическите пътища, които пресичат района. В късната античност тя е част от отбранителната система на Римската, после Византийската империя, изградена по северните склонове
на Стара планина. Крепостта е доизградена от българите.

02 ное.: Художествена галаерия в Белоградчик

Картинната галерия се намира в центъра на град Белоградчик, по пътя за крепостта Калето. В нея редовно се организират изложби на картини от известни худоьници. Картинната галерия разполага с над 180 платна – графика и живопис, част от тях рисувани на ежегодно провеждащите се в града и околностите му пленери по живопис. Сред тях са произведения на Майстора, Стоян Венев,

02 ное.: Исторически музей в Белоградчик

Белоградчишки исторически музей – разполага с фонд от над 6000 експоната. Природонаучен музей с експозиция от 520 експоната и фонд от още 2500, представя най-атрактивната част от богатото биологично разнообразие на цяла Северозападна България. Историческият музей в град Белоградчик е основан през 1970 г. и се помещава в “Пановата къща” – образец на западно българската възрожденска архитектура.